'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


miercuri, 27 mai 2009

Poarta-ma, mami!


M-am apucat de o treaba grea, care-mi va lua mult timp: cititul de-a fir a par al blogurilor pe care le urmaresc. Nu de alta, dar imi e asa drag ce citesc ca e pacat sa pierd ce s-a scris inainte de a intra in blogosfera.
Am inceput cu Diana si al ei Poarta-ma, mami.
De ce cu ea? Pentru ca prin blogul ei am luat cunostinta cu lumea blogurilor de mamici. De la ea a pornit totul si, cu fiecare blog pe care am intrat, am dat de alte si alte mamici ale caror postari le astept cu drag zi de zi. Nu in ultimul rand, ea si Claudia, mi-au facut cunostinta cu lumea purtatorilor de copii.
Diana, te imbratisez mai ales pentru postarea despre cum sa-ti faci un wrap. Inca sunt in cautarea materialului potrivit. Poate David nu va apuca sa-l foloseasca, dar al doilea copil cu siguranta va fi purtat si in wrap.
Zilele astea imi fac timp sa ma masor si sa trimit comanda pentru un pouch.
Si, sa nu uit, abia acum am reusit sa vad emisiunea cu Razvan si Dani, datorita linkului pe care l-ai pus. Mi s-a parut super dragut. Copiii au fost niste dulci, iar puiul tau care a vrut afara de indata ce a intrat pe platou a fost teribil. E exemplul perfect ca un copil purtat nu va cere sa stea in brate la nesfarsit.

3 comentarii:

diana spunea...

Madi, eu apreciez dorinţa ta de a împaca pe toată lumea :). Dar nu ştiu dacă mai are rost să investeşti într-un pouch dacă ai deja un sling cu inel. Numai dacă este foarte gros şi nu îl poţi folosi vara. Altfel, sincer, e păcat. Foloşeste banuţii pe altceva. Iar, dacă ai un mei-tai, nu cred că mai are rost să-ţi faci wrap. Poate doar dacă are bretelele foarte subţiri şi te deranjează. Dacă te împaci bine cu slingul cu inel si mei-tai-ul pe care le ai, şi esti măcar 90% mulţumită de ele, parerea mea sinceră e că nu e cazul să mai investeşti în ceva aproape la fel. A, dacă vrei să-ti schimbi garderoba :), dacă le iei pentru cât de cool sunt, clar, te aştept :).

Rox spunea...

Eu o inteleg pe Madi! D. are acum o perioada in care vrea sa fie purtat (dar nu de mine, de tati!) si cand il vad ca intinde bratele catre el imi vin imagini de pe blogul Dianei cu d in mei-tai sau pouch si asa le-as achizitiona - hahaha! (noi mai uitam slingu' acasa uneori si ne reprosam unul altuia ca nu l-am luat).
Asa ca Madi daca ai posibilitatea ia ce iti doresti ca sa nu ramai cu intrebari de genu' "cum ar fi fost daca as fi avut....?"!

madi spunea...

am sling cu inel dar e din polar. A fost foarte bun pana acum, mai e bun in zilele ploioase, dar vreau foarte mult un pouch. Mi-l doresc de mult timp si, cum abia luna asta a inceput sa vina indemnizatia, a sosit momentul pentru el. Mei tai-ul e pentru drumetii. :)