'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


duminică, 28 februarie 2010

O PRIMAVARA FRUMOASA

un ghiocel nastrusnic pentru o primavara insorita

miercuri, 17 februarie 2010

CALUTUL DE LEMN

Nu e chiar calut. Are cap de pisoi/ursulet/alta aratare.
L-a primit cand a implinit un an, de la una din nase. Pana nu demult nici nu voia sa auda de el. Mai cerceta fata zambitoare si vorbea cu ea, dar nici gand sa-l tenteze sa se urce pe el.
Dar, de cand a mai crescut, si se poate urca singur, ghiciti care e jucaria lui preferata.

luni, 15 februarie 2010

AM CASTIGAT. MULTUMESC PENTRU VOTURI

Da, am castigat.
Produsele de la Pure Touch vin la fix. Tot voiam sa incep sa dau mai mare atentie aspectului meu si descoperisem ca majoritatea cosmeticelor expirasera de mult.

Sincer, am fost uimita cate persoane m-au votat si simt ca povestea nu se incheie fara sa multumesc tuturor.
Asadar, multumesc mult:
"Viespisoarelor" si celorlalte fete din "Gasca"
"Mamicilor" si "Gravidutelor" dragi
"Echipei"
oanei si amicilor ei
celor din lista de messenger si de mail

Revin cat de curand cu impresii despre produsele minerale

miercuri, 10 februarie 2010

DACA V-A PLACUT, VA RUGAM VOTATI

Cu postarea asta am participat la concursul de pe Ziarul Copiilor.
Daca v-a placut ce ati citit, va rugam sa ne votati lasand un comentariu-vot aici http://www.ziarulcopiilor.com/news/cum-se-voteaza-la-concursul-cum-ai-aflat-ca-vei-fi-mamica/

Mentiune: in concurs suntem doua Madi cu povesti (cred eu) la fel de frumoase. Cine vrea sa ma voteze pe mine, sa mentioneze "madimih". Madi fara "mih" e cu povestea nr. 6

duminică, 7 februarie 2010

STATE BUONI, SE POTETE

Daca privesti cu atentie in jur, daca asculti si nu doar auzi vorbele rostite de ceilalti, fie ca-ti sunt adresate sau nu, descoperi de multe ori raspunsuri la intrebarile care te framanta. Un gest, o privire, un cuvant pe care l-ai primit in suflet atunci cand aveai nevoie de el, iti poate readuce linistea, iti poate redeschide ochii, iti poate arata din nou sensuri ratacite ale vietii.

De fiecare data cand ma simt pierduta se intampla sa citesc sau sa aud cuvinte care-mi dau raspunsuri si curaj. Asta s-a intamplat si ieri cand am intrat pe blogul Andreinei . Cele cateva fragmente postate de ea din “State buoni, se potete” mi-au spus tot ce aveam nevoie sa aud. Cuvintele simple si ochii senini ai copilariei au trezit din nou iubirea aceea dezinteresata si fara tinta care se subtiase destul de mult in ultima vreme.

Azi ma simt din nou fericita si plina de iubire.


Trebuie sa pun filmuletul asta. Spre sfarsitul lui tanarul intreaba de ce diavolul s-a legat tocmai de el toata viata, de ce pe altii ii lasa in pace dar pe el il urmareste la fiecare pas. (“De ce tocmai eu?” De cate ori nu ne punem si noi intrebarea asta?)

Raspunsul parintelui e minunat:

Perché sicuramente tu eri il migliore di tutti noi, eri il più buono. Il diavolo lo sente quando uno è pericoloso per lui ... e quello attacca

(Pentru ca tu erai cel mai bun dintre noi. Diavolul simte cand cineva e periculos pentru el ... si pe acela il ataca)

Multumesc Andreina




VANITA' DI VANITA'

Vai cercando qua, vai cercando là,
ma quando la morte ti coglierà
che ti resterà delle tue voglie?
Vanità di vanità.


Sei felice, sei, dei piaceri tuoi,
godendo solo d'argento e d'oro,
alla fine che ti resterà?
Vanità di vanità.

Vai cercando qua, vai cercando là,
seguendo sempre felicità,
sano, allegro e senza affanni...
Vanità di vanità.

Se ora guardi allo specchio il tuo volto sereno
non immagini certo quel che un giorno sarà della tua vanità.

Tutto vanità, solo vanità,
vivete con gioia e semplicità,
state buoni se potete...
tutto il resto è vanità.

Tutto vanità, solo vanità,
lodate il Signore con umiltà,
a lui date tutto l'amore,
nulla più vi mancherà.


sâmbătă, 6 februarie 2010

INCEPUTUL - FEBRUARIE 2008

In prima saptamana a lunii februarie 2008, il concepeam pe David, copilul dorit de cand ma stiu si pe care l-am iubit cu mult inainte de a lua fiinta. Poate nu intamplator, in prima saptamana din luna februarie a anului 2010, Ziarul copiilor organizeaza un concurs cu tema "Cum ai aflat ca vei deveni mama".

In loc de povestiri, redau mai jos doua fragmente din jurnalul pe care il incepusem pe vremea aceea pentru David. Ele exprima cel mai bine ce am simtit la aflarea vestii.


FEBRUARIE 2008


Sunt din ce in ce mai convinsa ca ai venit, ca esti in burtica mea si ai inceput sa cresti. Parca nu-mi vine sa cred ca minunea s-a produs deja, ca esti atat de aproape. Dimineata cand ma trezesc imi mangai burta si sunt foarte emotionata cand ma gandesc ca in curand va creste din ce in ce mai mult si ca in doar cateva luni voi putea simti cum te joci, cum faci tumbe, cum sughiti.

Incepem impreuna o calatorie minunata. Imi pare rau doar ca am racit chiar acum, cand ai venit tu. Dar sunt sigura ca esti bine protejat in casuta ta si stranuturile mele nu-ti fac rau. Promit sa ma insanatosesc repede.

******

Gata, totul este real, testul de sarcina este pozitiv, faci parte oficial din viata noastra. Sunt foarte fericita. Inca nu te simt (vor mai trece vreo 4 luni) dar faptul ca stiu ca ai venit ma face sa ma simt in al noualea cer. Sunt atat de bucuroasa ca uneori ma trezesc zambind aiurea pe strada.

Toata familia se bucura. Bunica Mariana si matusa Lili ti-au transmis sa cresti mare si sanatos, matusa Oana este peste masura de fericita ca va avea un nepotel si, impreuna cu matusa Raluca, a hotarat sa iti cumpere cat mai multe hainute si sa ne scape pe noi de cheltuieli :)

Si bunicii Coca si Mihai sunt foarte fericiti si abia asteapta sa aiba un nepotel cu care sa se joace si pe care sa-l invete multe lucruri frumoase.

Cat despre tati, ce sa zic? A realizat ca acum incepe cea mai importanta perioada din viata noastra si abia asteapta sa te vada pe monitorul ecografului si sa te simta si sa-ti vorbeasca. Bucuria noastra este de nedescris si vom face tot ce ne sta in putinta sa te dezvolti sanatos, sa cresti in cele mai bune conditii si sa vii pe lume fara probleme.

Te iubim mult, copilasul nostru!