'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


miercuri, 11 martie 2015

TABLOU MIXED MEDIA - PRIMĂVARA

A trecut mult  timp de când n-am mai participat la o provocare verde. Uit mereu sa verific în timp util provocarea lunii și pierd mereu ocazia.
Luna aceasta m-am mobilizat, însă, și am reușit să realizez ceva, împreună cu David.

Desigur, am vrut să fac ceva cu lucruri pe care le aveam prin casă și nu-și găseau un loc. Am pornit de la idea de a folosi ca mijloc pentru flori discurile cu Angry Birds din ghirlanda de la concursul din decembrie, pentru că David a rupt ghirlanda și toate discurile stăteau care încotro.

Ca suport am decis să folosesc o cutie de pizza. Mi se pare un sacrilegiu aruncarea unui carton bun atâta timp cât nu e murdar și poate fi refolosit.

De îndată ce a auzit ideea mea, David a refuzat categoric să lipesc pe suport discurile cu Angry Birds. Le-a strâns pe toate și le-a pus într-un portofel. Măcar acum nu mai stau aruncate.

Am găsit imediat altă idee, mult mai frumoasă: poze cu chipul lui David. Am decupat discuri, le-am lipit pe carton iar în jurul lor am desenat petalele florilor și razele soarelui.

Pentru frunzele florilor am folosit chestioarele acelea (nu stiu cum se cheamă) cu personajele din Rio 2 care se dadeau cândva la Penny.

Nu se poate primăvară fără copac înflorit. Am pictat copacul și am lipit floricele autocolante.

Încă un fond pictat și gata tabloul nostru.



 Desigur, distracția a continuat pe o foaie separată, unde David a continuat să amestece culori întâi cu pensulele, apoi cu mainile, colorându-se până la cot.

3 comentarii:

copilarim spunea...

Ce surpriza placuta!!!!
Asa-i ca la pizza cartoanele is foarte faine ;)). Eu am pastrat vreo 2 cutii cand au cumparat ai mei si am uscat nucile in ele. Iar a treia o am pentru depozitare tavi si hartie impachetat. ;))

Bafta!
cu drag
rux

ps: cand va vin idei pentru provocari mai vechi se pot inscrie la ati pierdut o provocare :D

Amy spunea...

Ce combinatii potrivite! Va ramane o amintire frumoasa.

madi spunea...

Rux, scuze, abia acum am vazut mesajul tau.
Da, cartoanele sunt bune si utile. Unora nu le place sa le aiba prin casa dar eu, cand dau de o cutie, deja incep sa vizualizez ce as putea face din ea :)

amy, inca n-am apucat, dar ii voi face o rama si-l voi agata pe perete