'Spui că e obositor să fii alături de copii.Ai dreptate. Și adaugi: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșești. Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârfurile picioarelor. Ca să nu-i rănești.' Janusz Korczak

"Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii voastre în sufletul copiilor, că-i păcat" (Ion Creangă)

"Cea mai bogata mostenire pe care parintii pot sa o lase copiilor este copilaria fericita, plina de amintiri tandre despre tatal si mama lor. Aceasta va lumina zilele care vin, ii va pazi de ispite si-i va ajuta in incercarile vietii de zi cu zi dupa ce vor parasi casa parinteasca.
Parintii trebuie sa fie asa cum vor sa-i vada pe copiii lor, ci nu cu vorba, ci cu fapta. Ei trebuie sa-si invete copiii prin exemplul vietii lor."
(Sfanta Mucenita Alexandra, Imparateasa Rusiei)


joi, 24 noiembrie 2016

JURNALUL UNEI FEMEI SIMPLE


♥ PENTRU ASTAZI...   
vineri, 25 noiembrie 2016
♥  AFARA...
E încă noapte. Probabil e frig.
♥ MA GANDESC...
Să-mi fac o regulă din a participa la Provocările verzi
♥ SUNT RECUNOSCATOARE...
Pentru că am reușit să-mi plătesc mare parte din datorii
♥ DIN BUCATARIE...
N-am nicio idee ce voi găti azi. Ceva cu legume.
♥ CE MAI MESTERESC/CREEZ...
Am o fereastră mare între cameră și balcon. Mă gândesc să o decorez cu zânele anotimpurilor în fiecare colț iar în mijloc să schimb decorațiunea în funcție de anotimp.
Am primit de la Talente de Năzdrăvani șabloanele pentru zâne. Voi începe cu Zâna toamna, ca să pot participa și la Provocarea verde de luna asta. Trebuie să mă grăbesc. Azi e ultima zi pentru înscriere
♥ CITESC...
Fragmente la întâmplare. Fac ordine în cărți și mp trezesc citind/recitind fragmente. Am primit romanul Miercuri respirăm am Ioanei Macoveiciuc, dar nu-l pot deschide încă. Se presupune că mi-l aduce Sf. Nicolae.
 ♥ IMI DORESC...
Să mi se trimită coletul de la emag. Le-am scris să îi întreb de ce întârzie (probabil e o perioadă extrem de aglomerată cu black friday).
♥ AM INVATAT ...
Că un copil e pregătit să facă pasul următor în momentul în care îi sunt îndeplinite unele condiții de confort. Asta chiar dacă ideea noastră de confort nu corespunde cu a lui.
Avem pat suspendat pentru David. Din primăvară. Nu a dormit nicio noapte acolo. A spus că doarme doar dacă las lumina aprinsă (e în faza cu frica de întuneric cauzată de jocuri oribile pe care i le-au prezentat prietenii). Eu nu mă pot odihni cu lumina aprinsă, așa că am zis pas. De ziua lui a primit niște bani din care și-a cumpărat de la Jysk o instalație cu țurțuri. Am pus-o pe perete, deasupra patului suspendat și are aproape o săptămână de când doarme sus. Instalația nu luminează la fel de tare ca un bec normal dar e destul cât să se simtă el în siguranță. Eu nu aș putea dormi cu ea aprinsă, dar el nu are probleme.
 ♥ IN CASA...
Am pornit războiul împotriva hârtiilor. Va dura ceva. Am rezolvat două sertare și o cutie. Tot au rămas prea multe care mi s-au părut importante deși nu sunt..
♥ UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...


♥ IMI PLAC...
Învățătoarele lui David. Ieri, la ședință, a fost o discuție  despre cât ar trebui să lucreze copiii acasă, discuție inițiată de părinți. Recomandarea doamnelor a fost să nu lucrăm nimic sau foarte puțin, pentru că 8 ore la școală sunt de ajuns pentru copii.
Au avut numai cuvinte de laudă despre cum evoluează copiii punctând că pentru luna noiembrie, clasa I, se descurcă foarte bine iar greșelile pe care le fac sunt normale și acceptabile în stadiul acesta.
Ce s-a spus concret:
-Dacă dumneavoastră lucrați 8 ore pe zi și când ajungeți acasă trebuie să faceți aceeași muncă, cum v-ați simți?
-Și noi, când plecăm la ora 16.30 de la școală suntem obosite, ne imaginăm cum se simt ei
-Nici măcar în week-end, sau foarte puțin. E timpul lor liber.
♥ O FOTOGRAFIE*MAI MULTE :)  DE SAPTAMANA ASTA...
Nu am fotografii făcute de mine săptămâna asta. Am observat că în ultimul timp nu prea mai fac fotografii. Trebuie să iau măsuri și în domeniul ăsta.
Las, totuși, o fotografie cu sora mea și ochelarii ei cei noi

Niciun comentariu: